قهوهی کولد برو ، خنک و خوشطعم تابستانی
- آزاده محنتی
- 3دقیقه
این نوشیدنی سرد، انتخابی مناسب برای روزهای داغ تابستان است و نسبت به آیس کافی (iced coffee) طعمی ملایمتر و پیچیدهتر دارد. اگر دوست دارید در خانه یک کولد برو حرفهای درست کنید، در ادامه با راهنمایی متخصصان قهوه همراه شوید تا با تمام نکات آن، از انتخاب دانه گرفته تا روش نگهداری، آشنا شوید.
کولد برو چیست؟
کولد برو نوعی قهوهی سرد است که با روش خاصی تهیه میشود. آیس کافی در اصل همان قهوهی معمولیست که بعد از دمآوری، خنک شده؛ اما در این فرآیند، طعمهای تلخ و اسیدی قهوه بیشتر به چشم میآیند. در مقابل، کولد برو با خیساندن پودر قهوه در آب سرد برای مدت طولانی (تا ۲۴ ساعت) تهیه میشود. این روش استخراج آرام و با دمای پایین باعث میشود نوشیدنی نهایی طعمی شیرینتر، ملایمتر و کماسیدتر داشته باشد.
چگونه کولد برو تهیه میشود؟
برای تهیهی کولد برو، پودر درشت قهوه (مانند آسیاب مناسب فرنچپرس) در آب سرد به مدت ۸ تا ۲۴ ساعت خیسانده میشود. سامانتا روندز میگوید این روش با دمآوری قهوه داغ (مثل drip coffee) که در آن آب جوش از میان پودر عبور میکند، متفاوت است. آب داغ معمولاً اسیدهای بیشتری از قهوه استخراج میکند، در حالی که آب سرد ملایمتر عمل کرده و طعمی غنیتر و ملایمتر ایجاد میکند.
مواد و وسایل لازم برای تهیه کولد برو
مواد اولیه
- قهوهی آسیابشده (به مقدار زیاد)
- آب
- زمان
وسایل مورد نیاز
نیازی به ابزار خاصی ندارید. یک شیشهی بزرگ یا فرنچپرس برای تهیهی کولد برو کفایت میکند. اگر تمایل دارید تجهیزاتی اختصاصی بخرید، جسیکا ایستو و روندز مدل Toddy Home را پیشنهاد میدهند: «کار با آن راحت است، تمیز کردنش ساده است و قیمت مناسبی دارد.»
دربارهی آب
آب لولهکشی معمولاً برای تهیه کولد برو مناسب است. اما بهترین نتیجه را با آبی میگیرید که دارای مواد معدنی کافی باشد؛ چون این مواد به استخراج بهتر طعم قهوه کمک میکنند. ایستو هشدار میدهد: «از آب مقطر استفاده نکنید چون فاقد مواد معدنی است.»
انتخاب دانه قهوه
در روشهایی مثل فرنچپرس یا پور اور، استفاده از دانههای باکیفیت و تکمنشأ توصیه میشود. اما برای کولد برو، به دلیل مصرف زیاد قهوه، استفاده از ترکیبهای ارزانتر با نتهای گرم و خاکی (مثل شکلات، ادویه یا مغزها) پیشنهاد میشود. اگر مقدار قهوه کافی ندارید، ایستو توصیه میکند دانههای قدیمیتر یا ترکیبی از باقیماندهها را استفاده کنید: «کولد برو یکی از بهترین روشها برای استفاده بهینه از دانههاییست که دیگر تازگی قبل را ندارند.»
طرز تهیه کولد برو خانگی
مواد لازم برای تهیه ۱.۵ لیتر کولد برو:
- ۱ پوند (حدود ۴۵۰ گرم) قهوه آسیابشده برای فرنچپرس یا زبرتر
- یک پارچ یا ظرف شیشهای بزرگ با درپوش
روش تهیه:
- نیمی از قهوهی آسیابشده (حدود ۲۲۵ گرم) را با ۶ لیوان آب سرد در ظرف بزرگ مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید.
- باقیماندهی قهوه و ۳ لیوان دیگر آب سرد را اضافه کرده و مطمئن شوید همهی پودرها خیس شدهاند.
- ظرف را بپوشانید و در دمای محیط بین ۸ تا ۱۲ ساعت یا در یخچال تا ۲۴ ساعت بگذارید بماند.
نکته: برای تهیه مقدار کمتر، نسبت قهوه به آب را نصف کنید اما زمان خیساندن را تغییری ندهید.
تفاوت کولد برو و کنسانترهی کولد برو
کنسانتره کولد برو همان عصارهی بسیار غلیظ قهوه است که بعد از تهیه باید با آب رقیق شود تا قابل نوشیدن باشد. جسیکا ایستو میگوید: «کنسانتره در واقع محلول بسیار قوی قهوه و آب است. برای مصرف، باید آن را با آب رقیق کنید.» بیشتر محصولات آماده موجود در فروشگاهها (مثل Grady’s New Orleans-Style) از نوع کنسانتره هستند.
برای تهیه کنسانترهی کولد برو در خانه، نسبت پیشنهادی ایستو یک بخش قهوه به شش بخش آب است.
نگهداری کولد برو
بعد از آماده شدن، کولد برو را باید در یک ظرف دربسته (مثل شیشهی دربدار) در یخچال نگهداری کنید و طی سه روز مصرف نمایید تا طعم و کیفیت آن حفظ شود.
در صورت استفاده از کنسانتره آماده، حتماً دستورالعمل روی بستهبندی را برای نحوهی نگهداری و میزان رقیقسازی مطالعه کنید.
ترجمه شده از مارتا استوارت
پست های مرتبط
از مغز تا روده با یک فنجان قهوه
آیا قهوه چاق می کند؟