جابه‌جایی مرز مزه‌ها با ترکیبات خلاقانه

باریستاهای حرفه‌ای با خلاقیت در اسپرسو نوشیدنی‌هایی خاص مثل کوبانو، بومبون و رومانو می‌سازند
اسپرسو رومانو
اسپرسو رومانو

کافه‌نوشت: اصل تغییر و پیشرفت این دنیای عجیب بر پایه‌ی یک جمله بنا شده: «این اگه اون مدلی بود، بهتر نبود؟» و این می‌شود پایه خلاقیت‌ در جهان قهوه. ترکیب جادویی قهوه با مواد تازه و غیرمنتظره، دنیای جدیدی از طعم‌ها را به روی ما باز کرده است. امروز باریستاها با افزودن ادویه‌هایی مثل هِل، دارچین یا حتی پوست مرکبات، لایه‌های تازه‌ای از مزه را به اسپرسو می‌بخشند. بعضی دیگر با استفاده از تکنیک‌های مدرن مانند نیتروژن یا ترکیب با تونیک، تجربه‌ای متفاوت و ماندگار می‌آفرینند. حاصل همه‌ی این‌ها نوشیدنی‌هایی است که هم اصالت اسپرسو را حفظ می‌کنند و هم روح جسارت و خلاقیت را در خود دارند. در ادامه‌ فهرستی از اسپرسوهای جدید و خلاقانه که درکشورهای مختلف طرفداران خودشان را دارند را خواهید دید.

  • رومانو Espresso Romano

ترکیبی دلنشین از یک شات اسپرسو با برشی نازک از لیمو یا پوست لیمو با یک قاشق شکر قهوه‌ای. این قهوه با یخ هم سرو میشود. عطر جادویی قهوه با تازگی لیمو میتواند روز شما را بسازد.

  • کن‌پانا Espresso Con Panna

میتوانید یک یا دوشات اسپرسو را با خامه‌ی زده شده روی آن نوش جان کنید. فرق کن‌پانا با کاپوچینو در آن است که کف کاپوچینو با فوم شیر درست میشود ولی کن‌پانا با خامه درست شده و بدون شیر است.

  • کوبانو Espresso Cubano (Café Cubano)

کوبانو اسپرسو با شکر قهوه‌ای‌ست . برای درست کردن این نوشیدنی میتوانید پودر شکر قهوه‌ای را قبل از عصاره‌گیری، به پرتافیلتر و روی قهوه اضافه کرده و سپس عصاری‌گیری کنید و یا پس از عصاره‌گیری شکر را به فنجان اضافه کنید. اگر دستگاه‌تان خانگی یا نیمه صنعتی است توصیه میشود مدام شکر را به پرتافیلتر اضافه نکنید که بار اضافه به دستگاهتان وارد نشود.

  • کورِتّو Caffè Corretto

یک اسپرسوی ایتالیایی با یک شات نوشیدنی الکلی.

  • ماروکینو Espresso Marocchino

این اسپرسو بر پایه‌ی پودر شکلات است. مرسوم است که اول به فنجان پودر کاکائو بعد کفِ شیر و سپس اسپرسو اضافه میشود. روی آن را نیز مجددا با پودر شکلات تزیین می‌کنند.

  • آفوگاتو Espresso Affogato

ترکیب جذاب بستنی وانیلی غرق شده در اسپرسو. آفوگاتو، اسپرسوی پرطرفداری در ایتالیاست. ترکیب درست و حساب‌شده‌ی عطر وانیل با طعم قهوه را نمی‌توان به راحتی رد کرد.

  • بومبون Café Bombón

بومبون یک قهوه دلچسب و شیرین و پرطرفدار با اصالت اسپانیایی است. این قهوه با ترکیب مقادیر مساوی اسپرسو و شیر تغلیظ شده‌ی شیرین تهیه می‌شود که نتیجه نهایی یک نوشیدنی خامه‌ای با بافت نرم و ابریشمی است. بومبون در زبان اسپانیایی به معنای آبنبات شکلاتی است و این نوشیدنی در واقع طعمی شبیه به یک آبنبات شکلاتی مایع دارد. تفاوت بزرگ این قهوه با بقیه نوشیدنی‌ها در آن است که شیر غلیظ، اول و سپس اسپرسو به فنجان اضافه می‌شود. این قهوه معمولا در هنگام سرو قیافه‌ی جذابی دارد و قبل از نوشیدن آن را هم می‌زنند تا شیرینی و تلخی قهوه با هم ترکیب و طعمی جادویی ایجاد کند.

  • کورتادو Cortado

این نوشیدنی نیز اصالتا اسپانیایی‌ست. نام آن از فعل اسپانیایی cortar به معنی بُریدن گرفته شده است؛ زیرا شیر، اسیدیته و شدت اسپرسو را می‌بُرد و آن را نرم‌تر می‌کند.این  قهوه به مقدار مساوی با شیر داغ، بدون کف زیاد درست می‌شود.

  • بولت‌پروف Bulletproof Coffee

اسپرسو با یک قطعه کوچک کَره حیوانی. شاید به نظر برایتان عجیب بیاید ولی این ترکیب میتواند جای یک وعده صبحانه پرکربوهیدرات را برای شما پر کند. این قهوه، یک اسپرسوی کافئین دار و پرکالری است که گزینه ‌بسیار مناسبی برای ساعت ۱۱ صبح تا ۱ ظهر شماست. این قهوه در بین اشخاصی که رژیم کتو دارند نیز بسیار پرطرفدار است.

  • تونیک Espresso Tonic

این اسپرسو که با یخ سرو میشود از اضافه کردن آب تونیک( گازدار) با یک یا دوشات اسپرسو تهیه می‌شود. این ترکیب برای روزهای گرم تابستان هنگامی که لب دریا یا استخر تشنه‌ی یک نوشیدنی گوارا و انرژی بخش هستید، بسیار مناسب است.

  • اسپرسوی عسل Honey Espresso (Miel)

این ترکیب که نیاز به توضیح ندارد؛ از شیرینی عسل در اسپرسوی خود، بدون عذاب وجدان از خوردن آن، لذت ببرید. این ترکیب با افزودنی‌های دلخواه مثل دارچین میتواند دوچندان دلچسب شود.

  • اسپرسوی زرده تخم مرغ Vietnamese Egg Coffee

شاید با شنیدن ترکیب این اسپرسو چهره در هم بکشید ولی این نوشیدنی مقوی و پرکالری یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های ویتنام است که ترکیبی از زرده تخم‌مرغ، شکر، شیر غلیظ شده و عموماً قهوه‌ی روبوستاست. زرده تخم‌مرغ را با شکر چند دقیقه هم می زنند تا تبدیل به مایع غلیظ و کِرِمی رنگ شود و سپس به اسپرسو اضافه می‌کنند. زرده پس از هم‌زدن، در کنار عطر قوی قهوه بوی زهم خود را کاملاً از دست می‌دهد. این نوشیدنی ترکیبی از انرژی، ویتامین،کافئین و دقیقاً مناسب روز کاری شماست.

  • چیلی اسپرسو Chili Espresso

ترکیبی از یک نوک قاشق فلفل قرمز با یک شات اسپرسو. توصیه میشود به دلیل حل نشدن فلفل در عصاره، اول فلفل را به فنجان اضافه کرده و سپس عصاره‌گیری نمایید. این ترکیب اعجازی از طعم‌هاست.

  • اسپرسوی پرتقال Orange Espresso یا Espresso Sunrise

اسپرسویی که با آب پرتقال طبیعی ترکیب میشود. ترکیب رنگ این نوشیدنی از تیرگی اسپرسو تا نارنجیِ آب پرتقال تا برق یخ‌های روی لیوان آن را چیزی شبیه طلوع آفتاب می‌کند که بسیار زیباست.

  • رد‌آی Red Eye Espresso

اسپرسو برای آن‌هایی که به کافئین بیشتری نیاز دارند. رد‌آی ترکیبی از یک شات اسپرسو به همراه قهوه دم‌آوری (مثل دمی یا فیلتری) است. این نوشیدنی به دلیل شدت بالا و انرژی فوق‌العاده‌ای که به شما می‌دهد، بیشتر در بین دانشجوها و کسانی که کار طولانی‌مدت دارند محبوب است.

 

 

پست های مرتبط