چطور دلچسبی قهوهی خانه را به قهوهی کافهها نزدیک کنیم؟
- آزاده محنتی
- 5دقیقه
کافهنوشت: فرقی ندارد قهوهتان را با دو قاشق شکر یا بدون شکر بخورید، قهوه سرد را به گرم ترجیح دهید؛ چیزی خاص در لذت بردن از قهوه در کافه وجود دارد که وقتی در خانه میخورید آن حس وجود ندارد. اما این فقط تصور شما نیست که قهوههای باریستا خوشطعمترند. عوامل زیادی وجود دارد که هر فنجان قهوه را به تجربهای خاص تبدیل کند. طبق نظر «کُلبی بار» کارشناس و بنیانگذار مجموعه Verve Coffee Roasters دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارد:
تامین قهوهی با کیفیت
در صنعت رقابتی، کافهها با ارائه محصولات با کیفیت بالا که مشتری بتواند طعم آن را احساس کند و همچنین با رعایت اصول پایداری که مشتریان را تحت تاثیر قرار میدهد، از سایر رقبا متمایز میشوند. بر اساس آمار انجمن ملی قهوه، مصرف قهوه به بالاترین سطح خود رسیده و علاقمندی مردم به قهوه بیش از هر زمان دیگری است.
کلبیبار توضیح میدهد: «در سراسر کشور، رستریهای زیادی وجود دارند که قهوه های تخصصی با پروفایلهای طعمی منحصر به فرد عرضه میکنند. بنابراین، برای متمایز بودن امری بسیار ضروری است جوری که کیفیت قهوه شما از سایرین برتر باشد، چه برای مشتریانی که در کافه قهوه مینوشند و چه برای آنان که آن را به خانه میبرند. به همین دلیل، تهیه قهوه از تولیدکنندگانی که بر کیفیت تمرکز دارند بسیار مهم است.»
پس از تهیه دانههای با کیفیت، باید آنها را رست کرد. بسیاری از کافهها در محل خودشان رست را انجام میدهند. این موضوع کنترل بیشتر برکیفیت را فراهم کرده و اجازه میدهد سبک رست خاصی را توسعه دهند که به نام و طعم خاص همان کافه منتهی شود. مثلا بعضی از کافه ها به رست روشن دانههای کنیا و برخی به رستهای تیره از دانههای کلمبیا شناخته میشوند.
تکیه بر متخصصان
از خریداران دانه و رسترها تا مدیران و باریستاها داشتن تیمی متخصص در همه مراحل، از دانه های سبز تا فنجان قهوهی شما، کلید کیفیت است ول اگر باریستا درست آموزش ندیده باشند و دانش کافی در زمینه قهوههای که دم میکنند نداشته باشند؛ داشتن دانههای عالی و رست در محل کافی نیست. کار در کافه اغلب پرفشار است و تبدیل شدن به یک باریستای ماهر نیاز به زمان، آموزش و تعهد دارد. اگر باریستای خوبی پیدا کردید، قدرشان را بدانید.
کیفیت ابزار
تمیز نگهداشتن دستگاه قهوهساز، به اندازهی کیفیت دانه قهوه اهمیت دارد. کافهها و باریستاها برای ابزار کار خود اهمیت ویژهای قائلاند چون به تجریه بهتری منجر میشود. بار توضیح میدهد: « تعهد به نگهداری و سرویس صحیح تجهیزات همان نقطهای است که رستریها را از هم تفکیک میکند. مراقبت از دستگاهها و وسایل نه تنها عمر آنها را بیشتر میکند بلکه عملکرد محصول نهایی شما را در سطح بالایی حفظ میکند. همچنین استفاده از فیلتر مناسب، نسبت دقیق قهوه به آب و حتی دمای آب میتواند کیفیت فنجان شما را تا حد زیادی تغییر دهد.

نام نقاش: JANNE EDWARDS نام اثر: کافهی آرام
سن قهوه
برخلاف بستههای قهوه در خانه که ممکن است چندین هفته طول بکشد تا تمام شودء کافهها با سرعت بیشتر دانههای قهوه خود را استفاده میکنند و به همین جهت قهوهشان تازگی بیشتری دارد. اگر دانههای قهوه شما دیگر عطر زیادی ندارد یا کلا بوی خود را از دست داده دیگر وقت آن است که دانههای جدید و تازه تهیه کنید. قهوه در روزهای بعد از رست بالاترین عطر را دارد اما دانههای قهوه با کیفیت بوی خود را حتی تا یک ماه هم نگه میدارند. بهتر است اگر به کافهای مراجعه میکنید راجع به قهوه و رست آن سوال کنید. مثلا بپرسید آیا قهوه را از رستریهای محل تهیه کردهاند؟ باریستاهای محلی میتوانند اطلاعات دقیقی در خصوص کیفیت قهوه به شما ارائه دهند.
انجمن ملی قهوه برای نگهداری قهوه در خانه پیشنهاد میدهد که از قراردادن دانهها در ظرف شیشهای و شفاف یا کنار نور آفتاب یا در مجاورت گرما خودداری کنید. دانههای قهوه خود را فریز نکنید و بهتر است از ظرفهای مات استفاده و در دمای اتاق نگهداری شود.
قهوه خانگی
بسیاری از موارد در قهوهساز خانگی به سلیقه فرد برمیگردد؛ این سلیقه همچنین تعیین میکند چه نوع دستگاه قهوهسازی برای شما مناسب است. نقطهی شروع، پیدا کردن دستگاهی است که آن را دوست داشته باشید: pour-over
قهوهساز قطرهای کلاسیک یا دستگاهی که مخصوص cold brew (قهوه سرد دم) است.
شناخت سلیقهتان برای خلق قهوه خانگی کلیدیست؛ اگر کافه مورد علاقهای دارید با بارسیتا صحبت کنید. اگر آنلاین خرید میکنید، بدون تردید به رستری پیام دهید تا نظرشان را بدانید. به آنها بگویید معمولا چه چیزی دوست دارید یا ندارید و سپس در فضای طعمها و انواع مختلف قهوه کاوش کنید.
نوشیدنیای که در کافه سفارش میدهید احتمالا طعم بهتری دارد چرا که تیمی از متخصصان، ار خریداران دانه تا رسترها و باریستاها روی آن کار کردهاند. شاید باریستا شدن برایتان سخت باشد ولی همیشه راههایی برای بهتر کردن قهوه خانگی وجود دارد: با باریستا صحبت کنید، دانه و تجهیزات با کیفیت بخرید و قهوه را به درستی نگهداری کنید.
پست های مرتبط
از مغز تا روده با یک فنجان قهوه
آیا قهوه چاق می کند؟